Transformasi SMK Sungai Tapang


Pengetua SMK Sungai Tapang, Bekon Jenet  (dua dari kiri) bersalaman dengan Menteri Pendidikan, Dato’ Sri Mahdzir Khalid ketika menerima pengiktirafan International Baccalaureate World School. Pengetua SMK Sungai Tapang, Bekon Jenet (dua dari kiri) bersalaman dengan Menteri Pendidikan, Dato’ Sri Mahdzir Khalid ketika menerima pengiktirafan International Baccalaureate World School.

Dulu‘Sekolah Gengster’ Kini Bertaraf Dunia - Sedih hati cikgu apabila setiap kali mereka menegur atau menghukum bertujuan mendidik murid, esok lusa ibu bapa murid tiba-tiba datang ke sekolah dan menyatakan rasa tidak puas hati dengan tindakan itu.

Bukan sekadar meminta penjelasan,  malah sebaliknya ibu bapa memarahi dan memaki hamun cikgu yang selama ini menjalankan tugas dengan ikhlas dan penuh rasa tanggungjawab mendidik anak bangsa.

Tidak cukup dengan itu,  ada juga yang mengupah sekumpulan samseng menunggu cikgu di luar pintu pagar sekolah untuk memberi amaran dan ugutan,  biarpun sudah berulang kali diberikan penjelasan.

 

Log masuk atau Langgan untuk teruskan pembacaan

Seksyen in hanya boleh dilawat diakses oleh ahli yang mempunyai plan pelan langganan yang aktif sahaja.

Langgani
Pendidik dan
jimat RM50!

Langganan anda termasuk :

  • Keahlian Kelab Pendidik
  • Potongan Harga
  • Isu Istimewa
  • Notifikasi berita terkini

Log Masuk Langgan