Mohd Sirhajwan Idek Anak muda Kota Belud diiktiraf Guru Malaysia bertaraf global


Kedudukan  geografinya yang terletak di sebelah pantai barat Negeri di Bawah Bayu,Sabah,menjadikan daerah Kota Belud kaya dengan pelbagai tarikan semula jadi termasuk menghidangkan keindahan panorama yang amat mengasyikkan.

Kota Belud yang jaraknya kira-kira 70 kilometer (km) dari ibu negeri,Kota Kinabalu, turut mendapat jolokan sebagai ‘Daerah Koboi Timur’. Pengunjung ke daerah ini akan dapat menyaksikan khazanah alam yang memukau termasuklah hamparan lautan lepas jernih membiru seperti di Pantai Rang Bulan dan Pulau Matanani.

Di situ jugalah lahir seorang anak tempatan berketurunan Bajau yang mempunyai kecintaan yang amat mendalam dan mencurahkan komitmen tidak berbelah bahagi terhadap dunia pendidikan.Itulah Mohd SirhajwanIdek, 30,anak kepada pasangan Idek Asal dan Bintek Abdul Rahman.Kesungguhan, dedikasi dan kecekalan beliau dalam mengajar dan mendidik muridnya telah mengangkat bukan sahaja nama beliau tetapi juga mengharumkan beliau tetapi juga mengharumkan nama daerah kelahirannya serta Malaysia di persada antarabangsa.

 

Log masuk atau Langgan untuk teruskan pembacaan

Seksyen in hanya boleh dilawat diakses oleh ahli yang mempunyai plan pelan langganan yang aktif sahaja.

Langgani
Pendidik dan
jimat RM50!

Langganan anda termasuk :

  • Keahlian Kelab Pendidik
  • Potongan Harga
  • Isu Istimewa
  • Notifikasi berita terkini

Log Masuk Langgan